Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

Viruset finns i flera världsdelar. Det är inte så konstigt att vi är rädda. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Viruset sprider sig snabbt. Hela samhället kan krascha. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

ytdesinfektion

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

En tvål fungerar lika bra som handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Spriten tar inte alla bakterier. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

ytdesinfektion

Då blir man smittad. En coronasmitta på det är inte så kul. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Så desinficerar du händerna

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Tvätta händerna i 20 sekunder.

Du måste alltid tvätta händerna. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Smittan finns runt omkring oss.

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Vill du ha ett virusskydd av rang så måste du tvätta händerna ofta. desinfektionmedel Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Det vinner du ingenting på.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Det minskar risken för smitta via objekt. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Vi tipsar om hur du kan arbeta in nya rutiner för bra handdesinfektion

Börja med att köpa en bra tvål. Handsprit virus blir verkningslöst då. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.