Vilka produkter fungerar mot coronavirus?

Folk söker med ljus och lykta efter produkter mot coronavirus. Du kan ta till några enkla lösningar. En god handhygien är viktigt.

Många glömmer att tvätta händerna!

Det har länge pratats om vikten av proper handtvätt för att klara sig från att bli smittad av coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

Applicera både antibakteriell tvål och spray. Var noga när du tvättar händerna, låt minst 20 sekunder passera. Därefter är det bara att spola av händerna. Den bakteriedödande tvålen ersätter handspriten.

Tänk på att du efter handdesinfektion inte ska torka dina händer på en smutsig handduk. Under en pandemi kan det vara klokt att använda engångsservetter för att torka händerna även hemma. Använd det som känns rätt för dig.

Nu vet man att coronavirus även kan finnas på jobbet

Men det är inte bara händer som kräver desinfektion för att du ska få ett bra virusskydd. Ibland kan du ju ta i skitiga handtag, då måste du tvätta dig igen. På jobbet kan det vara viktigt att hålla rent.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Forskare säger att det rör sig om upp till tre dagar. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Inte svårt alls.

handtvätt

På så sätt håller du ytorna rena. Det går bra att använda en säker spray som är bakteriedödande på allt från frukt till mjölkpaket. Handsprit är inte bättre produkter mot coronavirus.

Var eftertänksam

Ät gärna lite C-vitamin i förebyggande syfte. C-vitamin finns även i pulverform, då heter det askorbinsyra.
Behövs inte mer än något gram. Alla är överens om att redan vid 0,2 gram gör det nytta. Vissa säger helt andra mått.

Kolloidalt silver säljs som kosttillskott i USA. handdesinfektion Meningarna går isär om det fungerar, den som vill veta mer kan söka upp Dr. Annika Dahlkvist skriver mycket i ämnet.
Här är tipset att spraya kolloidalt silver på alla grönsaker och all frukt man köper, och låta självtorka. Alla virus dör då. Många gillar IONplus.

Det går inte en dag utan att Anders Tegnell syns i TV. Landets skolor får allt svårare att följa de utfärdade rekommendationerna. Det är bäst om du kan hosta i armhålan.
Man vet nu att corona kan leva upp till 3 dygn. Rådet kom av Anders Tegnell för 10 år sedan. Använd gärna näsdukar eller servetter. Gör det som fungerar för dig. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Är ansiktsmasker vägen framåt?

Det finns mängder av produkter mot coronavirus. Du kan använda handskar överallt. Engångshandkar skall vara virustäta operationshandskar. Men kom ihåg att du inte ska röra dig själv i ansiktet med handsken på. Det är så som coronavirus kommer in.

Ansiktsmasken måste vara av klass 3. Oftast är det bara medicinsk personal som har tillgång till rätt skyddsutrustning. Det är samma sak som att vira en halsduk runt huvudet.

Händerna är dina känselspröt. Det räcker långt med vanliga handskar. Slarva inte med handhygienen, rena händer är viktigt.