Vad kan du göra åt illaluktande svett i sportutrustning och kläder?

Att kläder som du använder till idrott börjar lukta efter en tid är inte så konstigt. Svett och smuts kan spä på lukten. Så blir du av med illaluktande svett

ta

När du vill använda en luktborttagare så ska du tänka på att den bör vara lätt att använda. Du vill ju inte använda någonting som går sönder. Vissa produkter förstör din inredning.

Illaluktande svett är ett minne blott

Det behöver inte vara svårt att ta bort illaluktande svett. ta bort svettig lukt i skor
Vissa grejor kan tvätta i maskinen. Gå igenom tvättråden. Om du inte gör på rätt sätt direkt kan du få göra dubbelarbete senare.

Om plagget inte kan tvättas då kan du använda luktborttagare textil. Du har en mängd luftförbättrare att välja bland.

Se till att du väljer en luktborttagare av rätt kvalitet. Den ska också gå att använda i skorna. Sprayen är ju behändig på så vis att du kan ta den med dig.

Hur ofta måste du behandla din utrustning?

Det är olika. Det kan vara svårt att komma åt problemet med illaluktande svett om det var ett tag sedan du rengjorde plagget senast. Men det behöver du inte oroa dig för om du använder luktborttagare textil.

Ibland så kan det ju vara så enkelt att du vill få bort röklukt från kvällen innan och då räcker det med en punktbehandling. Om kläderna används ofta kan du behöva rengöra oftare. Om du behandlar utrustningen ofta så håller den en högre kvalitet längre.

Tänk på omgivningen

Det är viktigt att inte sprida lukter omkring sig. Men på gymmet är det inte lika noga. Det är inte trevligt.

Lukten är normal men för mycket lukt kan ändå bli pinsam. Illaluktande svett kan upplevas som oattraktivt. Det gäller oberoende av redskap.

Ha för vana att ta bort lukten. Dina kompisar kommer att tacka dig. Det är mycket trevligare att ha kläder och skor som inte stinker!

Var köper man produkter som tar bort dålig lukt?

Du kan köpa den på allt-fraktfritt.se. Du kan även motverka dålig lukt från avloppsbrunnar.