Magnesiumstearat gör att tabletterna lossnar lättare

Tabletterna blir snabbt klara och ser bra ut. Det måste ju finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Ett mycket bra släppmedel är magnesiumstearat och det används flitigt vid produktion av tabletter. De gör att de inte fastnar i stansen. Då är de snabbt redo för paketering och distribution.

Vad är magnesiumstearat?

Det är så enkelt som att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Man skulle kunna säga att det är en ätbar tvål.

Magnesiumstearat ger tabletterna en blank yta och de lossnar lättare från stansen. Dosera mellan 0,5 till 1%. Blandas i sist och kort tid, max 5 minuter. Vid för lång inblandningstid blir tabletten skör, den släpper inuti också.

Magnesium stearat är vitt och löses inte upp av vatten. Genom pressen formar du pulvret till tabletter. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Snabb och smidig produktion är ett måste

Det ska gå fort idag. Modern teknik har snabbat på tillverkningen. En automatiserad process kan dessutom paketera snabbare.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Fel kommer alltid att inträffa men då kan man rätta till det och fortsätta produktionen.

Tabletterna kommer ut flera tusen i timmen. Då används ett stanshuvud. Större maskiner kan ha större huvuden. Då väller det ut.

Om en produktion måste stoppas är det sällan tabletterna det beror på. filmdragerad tablett
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Det är verkligen viktigt att stansen kan jobba på utan avbrott. Vissa problem kan dock ta dit att lösa när de dyker upp. Det händer att sådana skott kan skada maskinen.

magnesiumstearat

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Hos allt-fraktfritt.se kan du köpa både släppmedel och klibbmedel.

En välplanerad produktion är viktig

Det gäller att planera rätt. Det gäller att allt från släppmedel i tabletter till slutlig förpackning är klart då man sätter igång produktionen.

Om du är noga spar du både tid och pengar. Det lönar sig att ligga före. Då blir resultatet som du tänkt dig.

Det är förstås något som inte bara har med släppmedlet att göra så det är viktigt att se närmre på saker som ingredienser som motverkar fukt och förpackningar som är lätta att hantera och som ger tabletterna ett riktigt gott skydd.