Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är farligare än så. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Alla uppvisar inte samma symtombild. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Det krävs flera krafttag för att undvika smitta

Steg 1 är att stärka immunförsvaret och det är så lätt som att ta C-vitamin i förebyggande syfte. Ett par gram per dag räcker. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Prova att spraya det på livsmedel. Viruset dör direkt.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Corona droppsmittar via luften men det är inte garanterat säkert att använda en mask då du går ut. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Folk började att bunkra handsprit när cononavirus kom till Sverige. Apoteken fick slut på handsprit. Vissa bakterier överlever handspriten. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

En handtvätt räcker oftast långt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Man ska inte underskatta det. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Få inte panik

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.