Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Många drabbades av panik när smittan kom till Europa. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. Alla vet inte att desinfektionssprit inte är det bästa alternativet mot bakterier.

antibakteriell

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Om du verkligen vill ligga steget före så kan du köpa en skonsam antiseptisk tvål som dödar alla virus på riktigt.

Den alkoholfria bakteriedödande desinfektionen får högt betyg av flera användare. Använd katjonisk handdesinfektion även om du inte har några symtom.

Det är extra viktigt att tvätta händerna just nu

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte samma sak om du har barn. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Man måste vara försiktig. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Man måste också byta kläder ofta. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Prova att använda sprayen på frukt. Sprayen övervinner alla virus. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Alla ytor måste vara rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Se till att du inte får slut på handtvål. Tänk inte bara på badrummet. Ett kök måste ha en bra tvål. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.