Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Många är oroliga för coronavirus just nu. Så får du ett bra skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

handtvål

Det är en missuppfattning att handsprit är det bästa medlet för handdesinfektion. Alkospriten tog slut överallt. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Huden kan ta stryk av handsprit. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Virusen överlever spriten.

Dina händer kan bli mycket torra. Det löser upp fettet i porerna. Då kan du få sår och hudproblem. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Du kan alltså skippa handspriten och istället se på en riktigt bra bakteriedödande tvål som du använder både hemma och på jobbet. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Handhygien är viktigt, särskilt i dessa tider. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

Genom att ställa ut bakteriedödande tvål i kök och på toaletter kan du få fler att ta detta viktiga steg. ytdesinfektion spray Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Prova antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. Den bakteriedödande sprayen är enkelt att ta med.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Bakterier och virus bara försvinner. Då kan du bli av med coronavirus i din närhet.