Väsentliga tips du behöver sluta röka idag


Många rökare funderar på att sluta men har inte tillräckligt med viljestyrka. Informationen och strategierna i den här guiden hjälper dig att ta de första stegen du behöver ta och du kan börja arbeta med att vara rökfri.

När du känner önskan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra något, oavsett om det går en promenad runt kvarteret eller bara dricker ett helt glas vatten innan du får ta en cigarett. Ibland räcker det med att ge ditt sinne lite mer tid för att förhindra att du tar en puff. Du kanske väljer att inte röka alls.

TIPS! Hitta en bra supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att prata med människor som vet vad du går igenom och som också kan identifiera dig med den fysiska och känslomässiga belastning du kan uppleva.

När du försöker sluta röka bör du göra vänner och familj medveten av dina planerade ändringar. Om du låter de omkring dig veta din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från alla frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort uppsving när du hjälper dig på väg att sluta röka en gång för alla.

För att sluta röka bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att sitta ner och skriva sätten att sluta kan ge en optimistisk inställning och motivation för din resa. Varje person är unik för hur de gör saker och ting. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att skapa en lista över dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är i närheten för att fånga dig under dessa timmar. När du får resten du behöver är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter för begär.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försena den åtgärden. Få dig att göra någon annan aktivitet först, till och med bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

När du försöker sluta röka måste du se till att du undviker alla triggers som får dig att vilja en cigarett. Om du till exempel tyckte om att röka i ditt fordon eller när du läste en bok måste du ändra detta beteende medan du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett av vana. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Sluta röka

Be din läkare om hjälp för att sluta röka. Din husläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om du är en kandidat kan din läkare eventuellt ge dig receptbelagda läkemedel som kan hjälpa dig att sluta röka.

TIPS! Oavsett vad, måste du titta på din sluta en dag i taget. Att sluta är en process.

Belöna dig själv för att ha gått milstolpar på din resa. Till exempel, efter en vecka utan rökning, skäm bort dig själv med en film. Vid en månad kan du äta ute på en restaurang du har varit intresserad av att kolla in. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker röka längre.

Att sluta röka är en av de svåraste saker du någonsin kommer att göra. Detta behöver inte vara en omöjlig uppgift. Du behöver lägga tid, ha tålamod och utöva viljestyrka. Det kan aldrig skada att ha bra information att arbeta med också. Använd de förslag som beskrivs ovan, och att vara rökfri kan vara precis runt hörnet för dig.Source link