Hur man slutar röka utan att bli själv galet


Alla rökare förstår att de borde sluta. Har någon skryta med alla de stora fördelarna som rökning har gett dem? Människor som inte röker kan inte riktigt förstå hur svårt det är att sluta, men ex-rökare har levt resan. Fortsätt läsa för att se vad som fungerar för att sluta.

För att öka dina odds för att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner alla pappers potentiella fördelar och konsekvenser med att sluta röka. När något skrivs på kan det påverka hur du tänker på saker. Det kan stärka din motivation att sluta och minska svårigheten att sluta genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka ska du berätta för din familj och vänner. Att betala bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det här kan vara den extra pushen som hjälper dig att hålla dig på spåret mot din rökningsavbrott.

TIPS! Om du inte kan undanröja en begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt . Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger upp och har en rök.

Din läkare kan kanske hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. En mängd olika mediciner är tillgängliga för att underlätta avslutningsförfarandet, från antidepressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärd. Din läkare kan också introducera dig till ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som kommer att göra det mer troligt att du kommer att sluta.

När du försöker sluta röka måste du undvika de specifika triggers som får dig att röka. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök att hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Om du är intresserad av att krossa din ohälsosamma vana är det avgörande att du är hängiven att se den igenom. Alltför många människor försöker sluta med ett infall och misslyckas sedan när de står inför allvarliga hinder. Anledningarna till att du slutar kommer att vara en stor motivation för dig att förbli rökfri.

TIPS! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte hittas någon annanstans.

Få massor av stöd. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar och låt dem ge dig en hand. Att ha en supportgrupp är det bästa du kan göra för dig själv. Dina kamrater kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel kan du njuta av en film med en speciell vän efter att den första veckan har gått. När du går en hel månad, gå till en fin restaurang som du normalt inte går till. Därefter fortsätter du att göra belöningen bättre tills du befinner dig på en punkt där rökning inte längre är en fråga.

Secondhand Smoke

TIP! Låt människorna omkring dig veta att du avslutar nikotinvanan. När du litar på de omkring dig med information som denna kan de hjälpa till att hålla dig motiverad, såväl som att hålla frestelsen på avstånd.

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina nära och kära som väl. Begagnad rök är farlig och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsotillstånd. Att sluta minskar familjens exponering för rök i begagnat skick, så att de är mindre benägna att bli allvarliga sjuka om du slutar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädsla för misslyckande påverka processen. De ex-rökare som du känner var förmodligen inte framgångsrika vid deras första försök. Sluta röka, och tänk på att du kommer att sluta så länge som möjligt. När du blir motiverad igen, se till att du ställer in ett nytt datum för när du ska sluta. Återkomma bara varje gång du slutar och lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer du att bli så bra på det att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

De första sju dagarna med att sluta är de absolut svåraste. Under de första två dagarna kommer kroppen att släppa ut gifter, speciellt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. De begär du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Att förstå detta kan göra motståndet mot begäret mindre traumatiskt.

TIPS! Byt ut godis med färska råvaror för att förhindra att du går upp i vikt när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra all viktökning.

Bli av med allt som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Kasta ut eller ge bort alla dina tändare och askfat. Rengör ditt hus och tvätta kläderna för att bli av med röklukt i ditt hem. Detta kommer att förhindra att du utlöser din begär efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

Diskutera med din läkare om mediciner du kan ta för att hjälpa dig att sluta. Det har gjorts många framsteg inom området för upphörande av rökning. Dessa alternativ kan vara receptbelagda eller diskreta och många är ganska nya på marknaden, vilket innebär att du troligen hittar ett som fungerar för dig. Din läkares rekommendationer kommer att vara en stor hjälp!

Ät massor av grönsaker, frön, nötter och frukt medan du slutar röka. Att äta kalorifattig och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. En anledning är att det håller händerna och munnen upptagen, vilket kan simulera beteendet hos normala rökrörelser. Att konsumera dessa livsmedel regelbundet hjälper dig också att gå upp i vikt. Dessutom hjälper vitaminerna och näringsämnena att du känner dig så bra du kan under uttag.

TIPS! Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan kanske hänvisa dig till en stödgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område.

Sluta röka

Rådgivning kan vara det du behöver för att sluta röka. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. Om du kan ta itu med det underliggande problemet blir det lättare att sluta röka. Om du känner att detta kan vara rätt för dig, prata med din vanliga läkare och be om en remiss.

Överväg att föra en dagbok över de rökvanor du har utvecklat. Ta reda på de tider där du frestas att röka och gör nödvändiga justeringar för att sluta. Att hantera begäret efter tobak kan göra att du är i bästa läge att sluta och hålla dig borta från cigaretter.

TIPS! Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj, såväl som dig själv. Begagnad rök kan påverka människors allmänna hälsa negativt och skada deras lungor.

Icke-rökare kan inte förstå din önskan att röka en cigarett när du känner till hälsokostnaderna. Så det är inte förvånande att råd som ges av icke-rökare om hur man slutter är vanligtvis hjälpsamma. Det finns människor som slutar röka, och de har använt några av de metoder som förklaras i den här artikeln. Lägg detta råd att använda i ditt liv för att frigöra dig från att röka.Source link