Har du problem med att sluta röka? Få användbara råd här!


Din familj har bett att du försöker sluta röka. Din läkare vill att du också gör det. Ditt försäkringsbolag kan till och med erbjuda dig en rabatt för att sluta. Så, vad håller dig tillbaka? Detta är en bra tid att sluta röka och aldrig titta tillbaka, så använd informationen i följande artikel för att slutligen sluta.

Ta varje dag en åt gången. Vägen till stopp är bara en process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Ansträng dig dagligen och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att dessa nya vanor blir en del av din livsstil.

TIPS! När du har fattat beslutet att röka inte längre är för dig, sök ut en supportgrupp för hjälp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller genomgått samma sak.

För att göra att sluta röka mer tålligt, ta bara ett steg i taget. Ta din resa dag för dag, fokusera på ögonblicket istället för framtiden. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Träningsrutin

Gå med på ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, men för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter som väl. Det kan också vara en stor stressavlastare. Om du är ny på att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Se till att diskutera alla träningsrutiner med din läkare innan du börjar.

TIPS! Om du har en önskan att sluta röka bör du överväga att testa hypnos. Många rökare har haft en bra framgångsgrad med hjälp av en licensierad hypnotisör.

När du känner en överväldigande lust att röka, använd fördröjningstaktiken. Tvinga dig själv att vänta minst tio minuter innan du ger dig lyft. Vanligtvis blir du distraherad med något annat och väntar längre än de tio minuterna. Om det inte gör det, fortsätt att prova den här metoden.

Dina nära och kära kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka i en dålig vana och komma i rörelse med en hälsosammare livsstil. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara skit i början. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig just nu.

Ett av sätten som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Detta gör det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta är det första steget att sluta.

TIPS! När du känner att du behöver röka, prova fördröjningstaktiken. Tvinga dig själv att vänta minst tio minuter innan du kommer in i trangen.

Berätta för alla att du känner till de goda nyheterna – du slutar! De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Studier har visat att anställa ett familjärt stödsystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen bli rökfri för livet.

Vissa rökare tycker att det är en bra start att minska rökningen. Att ta stegvis är ett bra sätt att hjälpa till att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Det är klokt att hålla i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Försök att röka bara en halv cigarett för att minska din rökning.

Tänk inte på att sluta som ett offer; tänk på det som att göra dig själv en tjänst. Detta hjälper dig att få motivation och öka uthålligheten mot dina mål. Detta hjälper dig att förstå värdet av att sluta i ditt liv ur ett kort och långsiktigt perspektiv. Detta gör att sluta nu verkar mer förnuftigt och genomförbart.

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen med att sluta vara mer tolerabel.

Nu har du lite bra information som hjälper dig att sparka i vanan och bli frisk. När du är fri från att röka blir du friskare, mer nöjd med dig själv och dina val och du kan sluta leva mycket längre. Använd pengarna du sparar för att spendera på din familj och visa dem ett stort tack för deras stöd.Source link