Bästa tips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Många vill sluta, men få gör det faktiskt. Så läs dessa tips för att se hur du börjar processen att sluta röka. Använd sedan allt du vet i din vardag, så att du kan sluta resten av ditt liv.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att öka din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva ner saker kan förändra hela ditt tankesätt. Det kan också motivera att gå framåt och kan göra att sluta bli mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! För att lyckas med ditt mål att sluta röka bör du göra det enkelt av en metod som du möjligen kan. Under inga omständigheter ska du försöka sluta med kall kalkon.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att informera nära och kära om dina planer kommer att ge dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Deras stöd kommer att vara ett stort uppsving när du hjälper dig på väg att sluta röka en gång för alla.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Olika tillvägagångssätt fungerar för olika människor. Det är viktigt att du tar reda på de sätt som fungerar bäst för dig. Att skapa en lista för dig själv kommer att göra detta.

Koncentrera dig om varje dag för att hjälpa dig att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen snarare än för resten av ditt liv. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt enklare. Efter att du har anpassat dig till tanken på att inte röka och känner dig mer säker kan du sedan titta på ett längre åtagande.

TIPS! När du känner en lust att röka och inte kan motstå, åtminstone skjuta upp det till senare. Ta en kort promenad innan du ger dig själv tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Motion är ett bra sätt att lindra stress. Du kan underlätta en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp till ansträngande aktivitet. Se till att diskutera alla träningsrutiner med din läkare innan du börjar.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. De flesta människor har mer intensiv cigaretttrang sent på natten. Senkvällar brukar vara en tid då ingen är i närheten, och det gör det lättare att frestas att röka. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinabstinens.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma upp med hälsosamma metoder för att hantera stress. Anta hälsosammare vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dansa. Du bör göra ditt bästa för att fylla vilken fritid som helst med angenäm och tillfredsställande aktiviteter. Du kan ta denna tid att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

TIPS! Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinabstinens orsakar flera obehagliga mentala symtom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration.

Överväg att byta märke när du först tänker sluta röka. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett märke som du vet är obehagligt med smak eller lukt. Rök inte mer av dem eller andas in dem annorlunda. Du kommer att börja med att starta din vana.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Att ta stegvis är ett bra sätt att hjälpa till att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du har rök efter att du vaknat. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök att skära ner mängden cigarett du röker per gång. Försök att röka bara en halv cigarett istället för en full cigarett.

Planera i förväg så att du är beredd att hantera stress utan att ta till dig att röka. När de ställs inför stress tänds många rökare som på autopilot. Om du utvecklar en alternativ plan kommer du dock att bättre kunna undvika rökning. Kom med flera alternativ för stressavlastning så att du kan prova olika saker om det första på din lista inte eliminerar lusten att röka.

TIPS! Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå rökning dig själv till orsaken. Många misslyckas med att sluta eftersom de har fel tankesätt.

Du bör nu vara både optimistisk och säker på din förmåga att sluta röka tack vare de tips du har läst här. Använd den information du har lärt dig här och du kommer inte att ångra några.Source link