Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. De flesta känner någon som tillhör en riskgrupp. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Använd bra handdesinfektion

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Alla som blir smittade får inte symtom.

Det är obehagligt att sprida smitta. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Handspriten är oftast otillräcklig som desinfektionsmedel. Spriten tar inte alla virus. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

dax

Det är onödigt att köpa hem handsprit. handdesinfektion apoteket Det är inget problem att det är slut. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Har du ytdesinfektion hemma?

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Handskar kan också funka.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Så kan du öka ditt skydd. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Glöm inte bort ytdesinfektionen. Då får du ett säkrare hem.