När du är hemma så är det viktigt att ha tillgång till antibakteriell tvål för att skydda dig så effektivt som möjligt.

Se till att hålla dina händer rena med antibakteriell tvål, det är livsviktigt för att skydda dig från virus. Bakterier och virus dödas om du tvättar dig med handtvål. Den ger dig ett virusskydd som är otroligt viktigt i en tid då vi inte ens vet hur vi på bästa sätt ska skydda oss mot coronavirus. Skydda dig med antibakteriell tvål för att effektivt se till att du inte smittas.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Du behöver troligtvis byta ut din handtvål hemma. Om du vill ha en tvål som är specifikt framtagen för handdesinfektion så ska du välja Smittstopp Handtvål eller liknande.

smitta

Virus dödas inte med enbart handsprit men om du också tvättar händerna med en bra handtvål så får du tillsammans med handsprit ett fullgott skydd. Bakteriedödande tvål är inte sämre än handsprit, även om det är just handsprit som sålt slut överallt. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Använd desinfektion så ofta du kan

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Det ger dig ett bra virusskydd.

Desinfektionmedel

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Fall inte för handspritens lockelser. antiseptisk tvål Det är inte säkert att det är sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Man vet aldrig när man behöver den.
Virus och bakterier dör endast om du använder flera hjälpmedel och inte endast handsprit så se till att komplettera med handtvätt, helst med antibakteriell tvål.

I långa loppet så skadar handspriten dina händer och därför bör du undvika att använda det för mycket. Med den uttorkade effekten som handsprit ger med tiden så kan du få sår och hudbesvär. En handdesinfektion är mer skonsam mot dina händer om den är katjoniskt vattenbaserad.

Nu behöver du inte oroa dig för att den tvål du använder för handtvätt hemma inte kommer att göra ett bra jobb. Gnugga dina händer med riklig mängd tvål och i minst 30 sekunder så har du gjort ett bra jobb. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Det räcker inte med god handhygien för att klara sig från influensa och pandemi. Smittad kan du bli på fler sätt. Som symtomfri bör du fortfarande vara medveten om att du kan ha smittan och därför smitta andra.

Ytor som du ofta tar i behöver du rengöra ordentligt utöver dina händer. Ytdesinfetion är minst lika viktigt för att inte bli smittad genom beröring.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

Bland annat så kan rengöringsmedel och trasor vara ett ok sätt. En spray som du använder för att spruta antibakteriellt medel över ytor är annars ett bra alternativ. Det här är bättre än att till exempel ta desinfektionssprit och gnida den över bord, handtag och bänkar.

En bakteriedödande spray kan vara ett bättre alternativ då du kommer åt nästan allt. Spraya på allt du bär med dig utifrån, även alla matvaror som du handlat hem. Att rengöra din arbetsplats blir smidigare då du kan ta med dig sprayen dit och rengöra dina arbetsytor.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. Det finns en del aktörer som säljer kolloidalt silver och IONplus är den som många anser vara bäst.

Det är viktigt att du kan skydda dig och göra rent dina händer vart du än är så packa ned ditt desinfektionsmedel så att du är skyddad.

Det som får många att välja handsprit mot virus under influensatider är att det är lätt att ta med sig en burk. Faktum är att det är minst lika enkelt att ta med alkoholfria handdesinfektionsmedel som gör större nytta. Antibakteriell tvål som är mer effektivt mot smitta skyddar dig vart du än befinner dig.