Hur verksamt är handsprit mot pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Coronavirusets struktur är helt unikt. Då kan vi utrota det lättare. Det är lätt att tor att handsprit dödar alla bakterier men så är det inte.

bästa

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Håll alltid en god handhygien. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Det är enkelt. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Oftast räcker det med att använda vanlig tvål och vatten.

Det står klart att regelbunden handtvätt är bättre än regelbunden användning av handsprit. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Det är inte en hundraprocentig metod.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Handsprit är dock inte det bästa medlet vid desinfektion.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Du måste gnugga för att få bäst effekt. Om du inte gör det finns risken för att handspriten inte alls blir antibakteriell som förväntat.

Du kan prova specialtvålar också. Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

dax

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. desinfektion spray Men det här är inte helt sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Köp det och håll händerna rena.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Man vet aldrig när man behöver den.
Då vi sedan tidigare vet hur vi ska använda oss av tvålen är vi mycket mer bekväm att använda den. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

När ska du vara extra noggrann?

Vänta inte tills du upplever influensa symtom med noggrann handdesinfektion. Är du redan van att tvätta händerna noga så behöver du inte oroa dig.

Du kan även använda alkoholfri handdesinfektion, det är bättre än handsprit. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

Händerna tål inte ett konstant användande av alkospray. De som använder handsprit får ofta sår på händerna. Det kan göra väldigt ont.

Coronavirus och andra virus tar sig lätt in via sår. Det är viktigt att tänka på innan du börjar att använda handsprit vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.