Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Du måste desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Du måste tvätta ofta. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Bakterier finns överallt. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Lagret måste vara fyllt året om. Se också till att det är säkra produkter som är skonsamma mot din hud och mot saker som du sprayar på.

bästa

Vad är ytdesinfektion?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Därför måste du tänka på vad du tar i.