Du känner väl igen smitta och influensa symtom?

Kan du symtomen för influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Vissa virus kan göra att vi mår illa och att vi spyr.

dax

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Virusskyddet fungerar inte om det sätts in för sent. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Hur kan du lyckas med detta? Det är inte så svårt. Köp inte handspriten. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Prova att tvätta händerna istället

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Ibland till och med avsevärt mycket bättre.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Skölj noga. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Det är inte så. Det du vill få är virusdödande effekt. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Rena händer är en start.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. desinfektion spray Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Tvål och vatten räcker långt som metod. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Vi måste göra vad vi kan för att inte få någon smitta

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Då har du ett gott skydd hemma. Oftast är det lika viktigt som tvål. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Ha alltid lagret påfyllt.