Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Du kan förbereda dig redan nu.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Längre tids användning av handsprit kan torka ut händerna och skapa sår. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Men det minskar smittorisken.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Smittstopp urvalet info Det har vi sett från andra delar av världen.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Det kan vara en bakteriedödande spray som är säker att använda på allt från dörrhandtag till frukt. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.